- Med riksintag

Naturlära Ridgymnasium här på Bergåkra gård är en familjär skola med små klasser vilket ger stort utrymme för den enskilda individens utveckling.
Här delar alla samma intresse som du - Hästarna!
Utöver ditt intresse krävs inga förkunskaper. Här välkomnas såväl bredd som topp. Vi erbjuder ett upplägg anpassat till det du brinner för. För dig med till exempel travsport som främsta intresse har vi ett  samarbete med Bollnästravet.
Hos oss förbereds du för hästskötardiplomering och tar din högskolebehörighet med hjälp av legitimerade lärare.

Välkommen till oss på Naturlära Ridgymnasium!

NYHET!

NY INRIKTNING :
From läsåret 21/22 startar vi upp den nya inriktningen på Naturbruksprogrammet
som heter Hästhållning. Hos oss har du möjlighet att läsa till kurser som utökad kurs.
Om du önskar studera vidare på högskolan så kan vi erbjuda extra kurser i Matte, Samhällskunskap, Historia och Naturkunskap beroende på utrymme och lärarkompetens vid aktuellt läsår.

Kontakta oss

Karin Ånöstam, rektor och VD
rektor@naturlara.se
+46703799346

Sigrid Bergåkra, ordf, ansv inriktning Häst
sigrid.bergakra@naturlara.se
+46702395802

Postadress 
Söromåsen 8308
821 67 Vallsta

Sigrid Bergåkra med Bergåkras Amaranth
2020-03-25
Coronaviruset

Naturlära Ridgymnasium följer noga händelseutvecklingen kring smittläget i Sverige samt följer också Regeringens, Folkhälsomyndighetens, och Skolverkets rekommendationer. 
Vi pratar kontinuerligt igenom läget för att på bästa sätt anpassa undervisning till rådande situation och samtidigt värna våra elever, medarbetare, föräldrar och djur.

Naturlära Ridgymnasium bedriver således distansundervisning tillsvidare och därmed är Bergåkra gård stängd. Men tack vare sociala medier kan vi ändå hålla kontakt. På Naturläras Instagram och Facebook sänder vi live och publicerar storys. Våra elevchattar och arbeten på olika digitala plattformar är i full gång.

Hästtjejer- och killar har i regel en hälsosam livsstil tack vare de utomhusaktiviteter hästlivet fordrar och det inre lugn interaktionen med hästarna ger. Nu går detta förlorat p g a distansstudierna och den ökade skärmtiden. Därför är viktigt att behålla rutiner som mat, sömn och motion. Vi rekommenderar att använda den uppkopplade tiden i första hand till skolarbetet. Att facetima är ett bra sätt att umgås men det är viktigt att få studiero och en god sömn.

Vi vill påminna om de saker vi tillsammans kan göra för att minska smittspridningen, rekommenderade av våra myndigheter. Vi passar också på att dela med oss av våra egna tips. 

Så undviker vi smitta