Goda skäl att välja Naturlära!

För att du trivs med djur och natur, älskar hästar och kanske bär på en önskan om att bli beridare eller/och hästföretagare. MEN oavsett vad du önskar jobba med så är de grundläggande ledaregenskaper du erhåller i samband med hästskötsel viktiga och ger dig många fördelar för din framtida karriär. Utöver det går du hos oss ut med behörighet inför högskolestudier och med erfarenheter av vuxenansvar inför livets olika utmaningar.

Grunden till naturlig hästhållning och sund hästsport i kombination med internationell ridsport får du hos oss! Ett av våra mål är en internationell hästskötardiplomering som gör dig extra konkurrenskraftig på arbetsmarknaden.

Vi håller till på en av länets främsta hästanläggningar, Bergåkra gård. Ett företag med uppfödning och träning av tävlingshästar. Här kan du knyta värdefulla kontakter för framtiden.

Båda ägarna till Naturlära har lång erfarenhet av företagande inom de gröna näringarna samt ett starkt engagemang för landsbygdsutveckling.

På Naturlära får du som rid- eller körelev utöva hästsporten 2- 3 gånger per skolvecka. Du rider dressyr, hoppning, terräng och får pröva på även andra grenar såsom western, Islandshästridning, distans och working equitation m.m. 

Vi har den stora fördelen av att ha ett stort antal hästar att välja mellan så det finns möjlighet att få rida både unghästar och läromästare.

Du lär dig bruka jorden för att odla foder och mat. Du lär dig köra lantbrukets maskiner och hantera olika redskap.

Du månar om ditt välbefinnande och vi stöttar dig med möjlighet till näringsriktig kost, natur och möjlighet att träna och sova. Kost och hälsa är ett viktigt inslag i vår utbildning.

Vi har höga förväntningar på våra lärare och de på dig! Teori blandas flitigt med praktik.

I 15 veckor har du praktik. Genom vårt breda kontaktnät är tillgången på praktikgårdar stort i Sverige, Europa och möjlighet till världen utanför gränserna. Naturlära och Bergåkra Gård har kontakter.

Vi strävar mot en drogfri miljö i led med ridsportsförbundets policy. Det hoppas vi att våra elever och familjer stöttar och bidrar till. 

Lämna intresseanmälan här